Ελίχρυσος γιατί σου αξίζει!

Ο ελίχρυσος είναι γνωστός και ως Αμάραντος, ή Μάης, Σεμπρεβίβα (από το ιταλικό «sempre» και το «vivere», που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει ζωντανό για πάντα), το φυτό της ”αιώνιας νεότητας”.

   Στεφάνια από αποξηραμένα λουλούδια ελίχρυσου πρόσφεραν οι αρχαίοι Έλληνες  στους αθάνατους θεούς.  Ο Θεόφραστος, μαθητής και φίλος του Αριστοτέλη, ο οποίος θεωρείται σήμερα ως ο θεμελιωτής της Βοτανικής Επιστήμης, το ονόμασε χρυσάνθεμον και ελίχρυσο και το εκτιμούσε ιδιαίτερα για την καταπραϋντική επίδραση που είχε στο θυμικό του ανθρώπου.

Το εκχύλισμα ελίχρυσου περιέχει συστατικά που βοηθούν την επιδερμίδα να διατηρεί τη φυσική υγρασία και την ελαστικότητά της (φλαβονοειδή και τερπενοειδή) και τα οποία του προσδίδουν αναζωογονητικές, αντιγηραντικές και καταπραϋντικές ιδιότητες.  Παράλληλα παρέχει προστασία από τις ελεύθερες ρίζες που δημιουργούνται από εξωγενείς παράγοντες όπως οι καιρικές συνθήκες, η υπεριώδης ακτινοβολία, η έκθεση στον ήλιο καθώς και λόγω ηλικίας, ορμονικών διαταραχών και κληρονομικότητας. Συμβάλλει δηλαδή σημαντικά σε μια πιο νεανική εμφάνιση.

    Οι βλαστοί και τα άνθη του φυτού διαθέτουν αποχρεμπτικές, εφιδρωτικές και καθαρτικές ιδιότητες και χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση του κοινού κρυολογήματος.

    Το αιθέριο έλαιο του φυτού έχει επουλωτικές, αντιγηραντικές, αναπλαστικές, αντιφλεγμονώδεις, αιμοστατικές και λιπολυτικές ιδιότητες. Για το λόγο αυτό συνιστάται για την επούλωση πληγών και την γρήγορη ανάπλαση της επιδερμίδας, για τη θεραπεία διαφόρων δερματικών παθήσεων, όπως ακμή, έρπης, πληγές, μώλωπες, εκζέματα και κυτταρίτιδα. 

    Το έλαιο ελίχρυσου προκύπτει από την εκχύλιση του βοτάνου σε υψηλής ποιότητας λάδι βάσης.

    Το ανθόνερο ελίχρυσου παράγεται με την απόσταξη λουλουδιών του φυτού και διατηρεί όλες τις ευεργετικές του  ιδιότητες.

Στη Chrysallida προσθέσαμε στις φόρμουλες των καλλυντικών μας το μαγικό αυτό δώρο της φύσης και δημιουργήσαμε τον αντιρυτιδικό και αναζωογονητικό ορό προσώπου ελίχρυσου με ελαιώδη σύσταση και την αντιρυτιδική κρέμα προσώπου με εκχύλισμα ελίχρυσου. Πρόκειται για δύο προϊόντα που στόχο έχουν να γεμίσουν τις ρυτίδες, να τονώσουν τους ιστούς, να αναζωογονήσουν και να θρέψουν την επιδερμίδα προσφέροντάς της ταυτόχρονα βαθιά ενυδάτωση, να βελτιώσουν  το ΄΄πόδι της χήνας΄΄, να τονώσουν το περίγραμμα και να συσφίξουν το δέρμα.